15% minder verkeersborden in Ede

Samen voor elkaar

In het najaar van 2016 riep het CDA het college op om overbodige verkeersborden op te ruimen. De verkeersveiligheid en duidelijkheid voor de weggebruiker is niet automatisch gediend met een veelheid aan borden. Het college is voortvarend aan de slag gegaan.

Afgelopen week presenteerde de gemeente Ede een persbericht over de stand van zaken. Het afgelopen jaar zijn er in Ede, Lunteren en Bennekom bijna 1.700 verkeersborden en 700 verkeerspalen verwijderd.

‘In totaal zijn er ruim 15.000 verkeersborden binnen het beheer van gemeente Ede. Sinds juni 2017 zijn Lunteren, Bennekom, Ede Noordwest, Zuid West en Zuidoost al aan de beurt geweest. Met de sanering van Ede Noordoost en Centrum is het project bordensanering afgerond. In totaal zijn er dan 8.649 borden gecontroleerd over 6.439 locaties. Daarbij zijn op 2.188 locaties 1.677 borden en 667 palen verwijderd. Dit is 15% van het totaal aantal borden in Ede. Doelstelling van het project was om 20% van het aantal borden te verwijderen.’

‘Vanaf 3 september start de laatste opschoonactie in Ede Noordoost en Centrum, voor de wijken Bloemenbuurt, Burgermeestersbuurt, Bosrand en alle wijken daartussen. De aanpassingen zijn vooraf besproken met politie, wijkteams en toezichthouders. Naar verwachting worden op 606 locaties 419 borden en 144 palen verwijderd. Ook worden er 31 nieuwe borden geplaatst en sommige bestaande borden verplaatst naar betere locaties, zodat er minder palen staan. Dit gebeurt volgens het Reglement van Verkeersregels en Verkeerstekens.’

Bij vragen over het verwijderen van borden, kan contact (https://www.ede.nl/contact/) worden opgenomen met de Gemeente Ede.

Terug naar overzicht