Benxit?!

Samen voor elkaar

De Ondernemersvereniging Bennekom (OVB) heeft de gemeente gevraagd om reclamebelasting in te voeren. Dan levert élke ondernemer met een reclame-uiting in het centrum van Bennekom een bijdrage en dat is eerlijk, stelt de OVB.

De situatie is nu dat winkeliers een vrijwillig lidmaatschap aan gaan met de OVB, met een vrijwillige bijdrage. Degenen die niets betalen, profiteren dus gratis mee van degenen die geld steken in het aantrekkelijk maken van het Bennekomse centrum. Met een verplichte belasting voor alle ondernemers die een reclamebord buiten hebben hangen, dwing je iedereen – ook de zaken die deel uitmaken van een grote keten – tot het betalen van een bijdrage.

Dienstbaar
Bij een enquête onder de ondernemers gaf 70% van degenen die hun stem uitbrachten aan dit te willen. Het CDA vindt de vraag naar deze belasting een mooie gelegenheid om je als overheid dienstbaar op te stellen. De ondernemersvereniging vraagt hierom, laten we dat dan ook regelen! Voor het innen van deze belasting moet de gemeente overigens wel wat kosten maken en doorrekenen.

Hard/zacht
Een belangrijke vraag rest ons nog wel: wat nu als de Ondernemersvereniging Bennekom van deze reclamebelasting af wil? Krijgen we dan een harde Benxit of een zachte Benxit…?

Terug naar overzicht