CDA Ede

Samen voor elkaar

‘Bij woningtoewijzing hebben inwoners van de gemeente Ede een streepje voor’, aldus onze lijsttrekker Jan Pieter Vd Schans vandaag in een stuk van de EdeStad dat ging over het woningvraagstuk.

De afgelopen jaren zijn er in dorpen en wijken veel woningen gebouwd. Ook staan er verschillende projecten op de planning. Toch is er een groot tekort aan vooral betaalbare woningen. Het gevolg is dat vraagprijzen worden overboden en de prijzen steeds verder stijgen. Tegelijkertijd blijven de wachtlijsten voor een sociale huurwoning onverminderd lang. Juist starters en jonge gezinnen vallen daarmee tussen de wal en het schip.Een grote groep mensen met een middeninkomen wordt bovendien dubbel geraakt. Ze verdient te veel voor een sociale huurwoning, maar niet voldoende om een hypotheek te kunnen afsluiten voor een koopwoning. Hierdoor zijn zij aangewezen op huurwoningen in de vrije sector met hoge huren en kleine oppervlaktes. Het CDA-Ede wil dat veranderen. Het CDA Ede wil dat er de komende jaren extra woningen worden bijgebouwd. Wij denken daarbij vooral aan huizen voor starters, gezinnen en senioren. Daarbij ligt wat het CDA Ede betreft de nadruk op betaalbare woningen en niet op villa’s. Bij het bouwen van woningen moet er vooral gekeken worden naar de vraag bij onze Edese inwoners. Ook bij woningtoewijzing hebben inwoners van de gemeente Ede een streepje voor.

Nieuwbouwplannen worden zoveel als mogelijk onder de aandacht gebracht in Ede voordat er buiten de gemeente mee geadverteerd wordt. 

Als er meer mogelijkheden komen om onze inwoners voorrang te geven op het kopen of huren van woningen grijpen we die met beide handen aan!

▶️ Heb jij ideeën of ben je nieuwsgierig naar wat wij in ons verkiezingsprogramma hebben geschreven over wonen in een duurzame leefomgeving? Ga dan naar pagina 25 https://ift.tt/Hkub21J

Klik hier om verder te lezen op Facebook..

Terug naar overzicht