CDA Ede gaat met een sterke lijst de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in

Samen voor elkaar

Woensdag 28 juni stelden de CDA-leden de eerste dertien kandidaten vast. De lijst vormt een mooie afspiegeling van de gemeente Ede en wordt aangevoerd door Jan Pieter van der Schans (1) en wethouder Willemien Vreugdenhil (2). Eerder werd het tweetal al aangewezen als kartrekkers van het CDA.

De lijst bestaat uit een mix van mensen met ervaring uit de huidige raadsfractie en nieuwkomers. Op plek 3 en 6 staan huidige raadsleden: Cora van Wijngaarden en Mark Obbink. Fractievolger Taeke Boersma staat op plaats 8. De hoogste nieuwkomers zijn Jan Willem Nuis uit Ede (4), Carola van Ruiswijk uit Bennekom (5) en Anne-Jan Telgen uit Lunteren (7).

 

Met de aanwezigheid van Carola, Anne-Jan, Marian, Johan en Martijn op de lijst zijn de dorpen goed vertegenwoordigd. Net als Ede Stad, waar de andere acht wonen. De achtergrond van de kandidaten is heel divers: van medewerker in de gehandicaptenzorg tot boerin en ondernemer tot docent. Ook telt de lijst maatschappelijk actieve mensen. Op koor, als vrijwilliger bij scouting, actief in de kerk of in de eigen wijk of buurt.
Een sterke lijst met een mooie afspiegeling van de gemeente Ede. CDA-afdelingsvoorzitter Willem de Vos is zeer tevreden met het resultaat.

De eerste dertien kandidaten op de lijst zijn:

1. Jan Pieter van der Schans
2. Willemien Vreugdenhil
3. Cora van Wijngaarden
4. Jan Willem Nuis
5. Carola van Ruiswijk
6. Mark Obbink
7. Anne Jan Telgen
8. Taeke Boersma
9. Marian van Roekel
10. Jan Post
11. Johan van Veldhuizen
12. Elze Bent
13. Martijn Simons

In het najaar van 2017 wordt de totale lijst met maar liefst 50 kandidaten gepresenteerd.

Terug naar overzicht