CDA Ede stelt kieslijst 2022 vast

Samen voor elkaar

Woensdag 13 oktober stelden de CDA-leden de eerste twaalf kandidaten vast van de kieslijst voor de raadsverkiezingen in maart 2022. De lijst vormt een mooie afspiegeling van de gemeente Ede en wordt aangevoerd door Jan Pieter van der Schans (1).

De lijst bestaat uit een mix van mensen met ervaring uit de huidige raadsfractie en nieuwkomers. Op plek 2 en 5 staan huidige raadsleden en Lunteranen: Anne Jan Telgen en Marian van Roekel. Fractievolger Taeke Boersma staat op plaats 6. De hoogste nieuwkomers zijn Monique Emmen uit Bennekom (3), Leendert Houweling uit Ede (4) en Marije Komdeur uit Ede (7).

Met de aanwezigheid van Monique, Anne-Jan, Marian, in de top van de lijst zijn de dorpen goed vertegenwoordigd. De achtergrond van de kandidaten is heel divers: van student tot boerin en ondernemer tot ambtenaar. Ook telt de lijst maatschappelijk actieve mensen. In het dorp of in de wijk, als vrijwilliger bij scouting of actief in de kerk of op koor. Een sterke lijst met een mooie afspiegeling van de gemeente Ede. CDA-afdelingsvoorzitter Elze Bent is zeer tevreden met het resultaat.

De eerste twaalf kandidaten op de lijst zijn:

 1. Jan Pieter van der Schans
 2. Anne Jan Telgen
 3. Monique Emmen
 4. Leendert Houweling
 5. Marian van Roekel
 6. Taeke Boersma
 7. Marije Komdeur
 8. Peter van Kesteren
 9. Arjan Boot
 10. Mark Obbink
 11. Cora van Wijngaarden
 12. Jan Post

De komende weken worden de kandidaten op deze website verder voorgesteld.

Terug naar overzicht