CDA Ede zet vrijwilligers in het zonnetje

Samen voor elkaar

Elk jaar op Valentijnsdag gaat het CDA de gemeente Ede door om vrijwilligers in het zonnetje te zetten. De kracht van de actie zit in de spontaniteit. Het recept: in de auto een naam bedenken, erheen rijden en aanbellen. Dit jaar zijn er 13 taarten aan deze helden van de samenleving uitgedeeld.

Vrijwilligers zijn de kampioenen van de sterke samenleving. Je inzetten voor een ander en elkaar is wat veel vrijwilligers vanzelfsprekend vinden. Zonder inzet van vrijwilligers kunnen we niet sporten, blijven de kerken dicht, kunnen scholen niets extra’s organiseren, rukt de vrijwillige brandweer niet uit. Dankzij vrijwilligers is er goede zorg mogelijk. Met de inzet, liefde en aandacht van mantelzorgers is de zorg menselijk en dichtbij.

Een van deze vrijwilligers is Jan Wagenaar, al jaren bestuurslid van de buurtbelangenvereniging Steinwijk Ede Veldhuizen. Jan behartigt de belangen van de buurt. Zo heeft Jan zich onlangs samen met anderen sterk gemaakt voor een AED in de buurt.

CDA kandidaat voor de Provinciale Staten verkiezingen van Gelderland Bert Komdeur: “Vrijwilligers zorgen voor de broodnodige verbinding tussen mensen. Ze helpen bij het omzien naar elkaar. Ik ben onder de indruk van het grote enthousiasme van de mensen die dit allemaal naast hun gewone werkzaamheden erbij doen!”

Kijk ook op onze Facebookpagina om te zien wie allemaal beloond zijn met een lekkere taart: Facebook album Valentijnsactie 2019

Terug naar overzicht