Dank aan alle pleegouders!

Samen voor elkaar

Vandaag, op Dankdag voor Gewas en Arbeid, sluiten we de Week van de Pleegzorg af. Mooier kan haast niet, want de inzet van pleegouders is een vorm van ‘arbeid’ waarvoor we buitengewoon dankbaar mogen zijn. Ook in de gemeente Ede wordt een aantal pleegkinderen een veilig en liefdevol thuis geboden.

De afgelopen week, van 30 oktober tot 6 november, hebben gemeenten aandacht gevraagd voor het belang van pleegzorg. Ook het werven van nieuwe pleegouders is volop aan de gang, omdat er landelijk een tekort is. Raadsleden van de Edese gemeenteraad mochten koffiedrinken bij pleegouders in Ede om van hen te horen hoe het is om pleegouder te zijn. Ook wilden ze weten waar pleegouders mogelijk tegenaan lopen en of de lokale politiek hen daarin tot steun kan zijn.

Vies
De bezoeken waren informatief en gezellig. De raadsleden hoorden onthutst aan hoe kinderen er soms aan toe zijn als ze uit huis worden geplaatst. Neem Tim* van ruim twee jaar, die nog niet kon lopen of praten, dag en nacht in een vies huis zat en alleen cola kreeg. “Hij stonk enorm en zijn darmen bleken volledig van de leg,” vertelt Tims pleegmoeder. “Zijn dag-en-nachtritme was in de war en als iets hem niet zinde… Het is soms zwaar geweest. Maar het gaat nu heel goed.” Blij laat ze een pasfoto zien van een prachtig, fris jongetje met een open blik.

Impact
Bij een ander bezoek was de tienjarige zoon thuis. Hij vertelde hoe het voor hem is om een pleegzusje te hebben. De daar aanwezige raadsleden vonden het fijn om zijn ervaringen te horen. Voor de al aanwezige kinderen in een gezin heeft de komst van een pleegkind immers ook een behoorlijke impact.
Onder de indruk van zoveel liefde en doorzettingsvermogen werden de bezoeken afgesloten. Prachtig hoe mensen hun huis én hart openzetten, dat gun je ieder kind!

Pleegzorg mogelijk iets voor jou?! Meer info op www.ede.nl/pleegzorg

* Niet zijn echte naam, i.v.m. privacy

Terug naar overzicht