‘Eensgezind verloedering en problemen aanpakken’

Samen voor elkaar

Oud-politieman Arie Vink (71) is voor veel Edenaren geen onbekende, en voor CDA’ers al helemaal niet! Na vier jaar voor het CDA in de Edese gemeenteraad, spant Arie zich nu in voor de lokale CDA-leden.

Zoals eerder gezegd: het CDA is jarig! Maar liefst 40 jaar geworden, dat vindt Arie ‘een topprestatie’: “‘Gefeliciteerd,’ dat woord komt als eerste in me op. Ik vind het bovendien bijzonder dat we na 40 jaar met vele anderen de kernwaarden van het CDA mogen delen. Daar mogen we ook trots op zijn.”

Overtuiging
Arie kwam zo’n twintig jaar geleden via zijn werk in contact met het lokaal bestuur. “Ik heb me altijd bezig gehouden met de thema’s leefbaarheid en veiligheid. Contact met raadsleden voedde mijn interesse in de politiek. De ideeën over genoemde onderwerpen en mijn christelijke levensovertuiging brachten mij bij het CDA. In de periode 2014-2018 was ik raadslid met o.a. de portefeuilles leefbaarheid en veiligheid.”

Zorgen
De thema’s van toen laten Arie ook nu nog niet los: “Er gaan veel dingen goed. We leven in een vrij land, waar veel kan en mag. Het is belangrijk om respectvol met elkaar om te gaan. We zijn ook een rijk land en delen onze rijkdom met mensen die het niet zo goed hebben als wij. Daar ben ik trots op. Maar ik maak me ook zorgen. Nederland dreigt een van de grootste drugsstaten ter wereld te worden. De criminaliteit viert hoogtij. Wijkagenten worden voor veel andere zaken ingezet en talloze vergrijpen blijven ‘op de plank’ liggen.”

Luisteren
“We moeten met elkaar in gesprek om eensgezind de verloedering, de problematiek in de zorg, de veiligheid en leefbaarheid aan te pakken,” stelt Arie. “Daarbij moeten we goed luisteren naar onze burgers. Ik zou graag zien dat er meer aandacht wordt besteed aan leefbaarheid en veiligheid. Degene die hier goed zicht op heeft, is onze eigen CDA-burgemeester René Verhulst. Ik geef daarom graag dit stokje aan hem door.”

Terug naar overzicht