Níet gekort na 750 euro!

Samen voor elkaar

De kinderopvangtoeslagaffaire is voor veel gezinnen, waaronder een aantal in Ede, een verschrikking geweest. Een eerste handreiking van €750 mag daarom níet afgetrokken worden van eventuele gemeentelijke uitkeringen en toeslagen, stelde de gemeenteraad donderdagavond vast.

Zondagavond was op het journaal dat van de 22.000 gedupeerden, er nog maar 500 (!) gecompenseerd zijn. De overgrote meerderheid die nog niets heeft ontvangen, krijgt deze maand 750 euro vanuit het Rijk. Als je zo’n bedrag ontvangt, kan het gebeuren dat je daardoor gekort wordt op geld dat je vanuit de gemeente krijgt. Met een motie zorgt de gemeenteraad van Ede ervoor dat dit in Ede níet gaat gebeuren. De 750 euro valt deze gedupeerde gezinnen volledig toe.

Initiatief PvdA
De PvdA nam het initiatief voor deze motie, onder andere het CDA diende van harte mede in. Dankzij het uitstekende werk van CDA-Tweede-Kamerlid Pieter Omtzigt en anderen kwam de affaire aan het licht. Deze lokale motie sluit daar mooi op aan. CDA Ede hoopt dat ook voor de Edese gezinnen, volledige compensatie netjes en snel geregeld zal zijn.

Terug naar overzicht