Het (ge)Woonmanifest: snel op weg naar een eerlijke woningmarkt

Samen voor elkaar

Voor het CDA Ede is wonen een basisbehoefte. Het CDA komt daarom op 9 februari met Het (ge)Woonmanifest. De gekte op de woningmarkt wordt steeds groter. Huizenprijzen schieten op steeds meer plaatsen door het plafond. Het duurt lang voordat er nieuwe woningen worden bij- of afgebouwd en het overbieden van de vraagprijs is standaardpraktijk geworden. We moeten daarom heel snel toe naar een eerlijke woningmarkt.

In het (ge)Woonmanifest doet het CDA voorstellen voor een betere woningmarkt. Een woningmarkt met kansen voor jonge gezinnen en mensen met gewone inkomens. Een woningmarkt waar bieden onder voorbehoud door particulieren mogelijk is, waarmee ook de leefbaarheid en sfeer van een wijk behouden kunnen worden. Er wordt een appèl gedaan om de gekte op de woningmarkt in steeds meer steden het hoofd te bieden.

Het CDA Ede werkt samen met andere CDA-afdelingen om de woningmarkt eerlijk te maken. Inmiddels hebben 25 lokale afdelingen, waaronder CDA Ede, het manifest ondertekend. De CDA-Tweede Kamerfractie ondersteunt hun initiatief. Op weg naar oplossingen om te komen tot een betere woningmarkt.

Klik hier om het CDA(ge)Woonmanifest te bekijken!

Terug naar overzicht