Groen licht voor ARTBASE

Samen voor elkaar

De gemeente Ede heeft een plan voor de invulling van de voormalige Frisokazerne, op het WFC-terrein, vlakbij station Ede-Wageningen. Onder de naam ARTBASE Ede komt er een multimediale tentoonstelling over het leven van Helene Kröller-Müller. De gemeenteraad heeft groen licht gegeven voor de verdere uitwerking van dit plan, ook het CDA stemde voor.

De bedoeling is dat ARTBASE Ede een modern museum wordt met allerlei beelden en geluiden, waardoor al je zintuigen aangesproken worden. Je maakt kennis met Helene Kröller-Müller en andere kunstenaars en verzamelaars, waardoor de vraag bij jou terugkeert: waarom doe ik wat ik doe; wat drijft míj?

Combinaties
Marian van Roekel hield namens CDA Ede een bijdrage en stemverklaring. Zij is positief over het plan en had nog wat praktische suggesties: ´De combinatie met een bezoek aan het Kröller-Müllermuseum in Otterlo is voor de hand liggend en het stimuleren waard. ARTBASE kan bovendien fungeren als vliegwiel voor al onze lokale musea.´

Jongeren
Jongeren betrekken bij de Edese geschiedenis en bij kunst, daarvoor zou ARTBASE bij uitstek geschikt kunnen zijn, stelt Marian: ´Onze creatieve jongerenorganisatie Astrant is bij en met veel Edese jeugd bekend. Het zou dus mooi en logisch zijn om deze organisatie te betrekken bij ARTBASE. Datzelfde geldt overigens voor al onze lokale kunstenaars. CDA Ede juicht dit plan toe en hoopt dat in de volgende fase zal blijken dat het financieel haalbaar is.´ Als alles volgens plan verloopt, opent ARTBASE Ede in 2024 haar deuren.

Terug naar overzicht