Huidige winkeltijden gehandhaafd, rust op Eerste Kerstdag voor ondernemers

Samen voor elkaar

U herkent het vast: de laatste week voor Kerst is druk. Met allerlei bijeenkomsten, kerstvieringen, en boodschappen doen voor het diner. Zéker winkeliers zijn blij als zij Eerste Kerstdag kunnen uitrusten en bij hun gezin kunnen zijn!

Donderdagavond 12 december werd er in de Edese raadsvergadering door PvdA en D’66 een voorstel ingediend om ondernemers toe te staan ook op Eerste Kerstdag geopend te zijn. Voor deze raadsperiode (2018-2022) is afgesproken niet meer te tornen aan de koopzondagen in de gemeente Ede. Echter, zo stelden de indieners, Eerste Kerstdag hoeven we niet te benaderen als een zondag. Ook zouden PvdA en D’66 de Verordening Winkeltijden graag uitbreiden naar 24 december en Goede Vrijdag.

Kritisch
“Het CDA is niet enthousiast over dit voorstel,” betoogde fractievoorzitter Jan Pieter van der Schans. “Welk probleem lossen we hiermee op? Hebben de initiatiefnemers hier met ondernemers over gesproken? Is er draagvlak? Of gaat het daar niet om en draait het vooral om dat ene artikeltje in de krant?” Ook andere partijen waren kritisch. Het voorstel kon niet op een meerderheid rekenen, en zo blijft de huidige situatie gehandhaafd.

Kerststol
Van der Schans besloot met: “Wij gunnen winkelpersoneel en ondernemers een dagje vrij met Kerst. In deze drukke periode vaak geen overbodige luxe. Want er is meer dan commercie en een dagverse kerststol.”

Terug naar overzicht