Informateurs maken beoogde coalitiepartners in Ede bekend

Samen voor elkaar

De collegevorming in Ede gaat een volgende fase in. De informateurs, de heren Peter Schalk en Gerhard van den Top, hebben op 10 april om 20.30 uur een toelichting gegeven op het bereikte resultaat. Zij adviseren ChristenUnie, CDA, GemeenteBelangen, GroenLinks en D66 om met elkaar in gesprek te gaan om te komen tot een bestuursakkoord voor de periode 2018-2022.

Fractievoorzitter Jan Pieter van der Schans:

“Als CDA gaan we graag in gesprek met ChristenUnie, Gemeente Belangen, GroenLinks en D66. Deze partijen vormen samen een goede afspiegeling van de gemeente Ede. Ons doel is duidelijk. Wij willen bouwen aan een evenwichtig en stabiel college dat kan rekenen op draagvlak in samenleving en gemeenteraad. Wij zullen ons daarbij inzetten om samen met alle partijen uit de raad te zoeken naar het goede voor onze gemeente Ede.”

“De informateurs Peter Schalk en Gerhard van den Top hebben ons de afgelopen weken door een proces geholpen waarbij het doel; een stabiel, daadkrachtig en evenwichtig college dat in staat is de gemeente Ede in al haar diversiteit te besturen. De afgelopen dagen waren niet altijd gemakkelijk. Ook vanaf deze plaats wil ik hen en de politieke partijen danken voor de afgelopen weken.”

Terug naar overzicht