Jan Pieter van der Schans

Speerpunten

1. Schone stoepen, straten en plantsoenen

2. Goedkope huur- en koopwoningen

3. Betere communicatie vanuit het gemeentehuis

Mijn naam is Jan Pieter van der Schans. Ik ben 26 jaar oud en woon sinds 2010 in de gemeente Ede. Eerst woonde ik aan de Arnold Koningstraat, een van de hoge flats in Ede-Zuid en tegenwoordig woon ik op het Enka-terrein. Een hele mooie wijk die tussen oude fabrieksmuren en gebouwen verrijst. In 2010 verhuisde ik vanuit Noord Brabant naar Ede. Als student Bedrijfskunde aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) wilde ik het liefst zo dicht mogelijk bij de Hogeschool wonen. Tegenwoordig loop ik weer op de CHE rond. Ditmaal als docent bedrijfs- en bestuurskunde. Waar ik ooit als student in de bankjes zat, sta ik er als docent op dit moment voor.

Vier jaar geleden ben ik raadslid geworden in de gemeente Ede. Vanuit de politiek mag je een bijdrage leveren aan de samenleving. Niet zozeer groots en meeslepend, maar vooral heel benaderbaar en dichtbij. Lokale politiek gaat over stoeptegels, straten en plantsoenen, over de zorg voor opa of oma, over studentenhuisvesting en over goedkope huur- en koopwoningen voor starters op de woningmarkt. Dat is tegelijkertijd ook de reden dat ik politiek actief ben in de gemeente Ede. Het is politiek die dichtbij mensen staat, die ons allemaal aangaat en waar we allemaal zomaar mee te maken kunnen hebben.

De komende jaren wil ik aandacht geven aan de volgende onderwerpen:

Schone stoepen, straten en plantsoenen. De openbare ruimte is van ons allemaal. Je fietst, loopt of rijdt er met de auto doorheen. Het is belangrijk dat het er netjes en schoon is.

Goedkope huur- en koopwoningen. Veel starters op de woningmarkt ervaren hoe lastig het is om een betaalbare woning te kunnen huren of kopen. In Ede moeten er voldoende betaalbare huur- en koopwoningen beschikbaar zijn.

Betere communicatie vanuit het gemeentehuis. Het gemeentehuis staat er niet voor zichzelf, maar is er voor alle mensen in de gemeente Ede. Het is belangrijk dat er vanuit het gemeentehuis snel, duidelijk en op tijd wordt gecommuniceerd.

Contactgegevens

  • Jan Pieter van der Schans
  • Wethouder
  • jan.pieter.van.der.schans@ede.nl
  • 0318-680723
  • Ede/Kazerneterreinen